Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (Δικαίωμα στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (Δικαίωμα στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (Δικαίωμα στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού». Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF – United Nations Children’s Fund (Ταμείο Παιδιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) που ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει αρχικά τα παιδιά της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κίνας μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου Πολέμου.

Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του ’60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.

Σήμερα, με τα παιδιά στην Ελλάδα της κρίσης, η UNICEF εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας.

 

Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF και στηρίξτε την προσπάθεια μας, επισκεπτόμενοι τα περίπτερα της UNICEF σε Αθήνα (Κοραή), Καλλιθέα, Μαρούσι, Πειραιά, Γλυφάδα, Πλατεία Συντάγματος (18-20 Δεκεμβρίου), Golden Hall, The Mall Athens, MEC Παιανίας, στα ΙΚΕΑ (Αεροδρομίου, Κηφισού, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων).

(https://www.unicef.gr)

Επίσης  το  Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλεί στην 3η Μεγάλη Γιορτή για τα Παιδιά στις 7-11 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα στο http://www.hamogelo.gr

Διαβάστε ακόμη το το ηλεκτρονικό βιβλίο «Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι«, η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου με εικόνες, εδώ.

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
* Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.
* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.

Το www.callmom.eu με τα βραχιολάκια Έκτακτης Ανάγκης είναι εδώ για να βοηθάει γονείς και παιδιά να μεγαλώνουν με ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Να ταξιδεύουν, να διασκεδάζουν, να χαίρονται τη ζωή, πάντα με ασφάλεια!

Παγκόσμια Μέρα Παιδιού
  2 years ago
0 Comments
Add Comment
Όνομα χρήστη
Σχόλιο*
E-Mail Address (δεν θα δημοσιευθεί):
Συμπληρώστε τον κωδικό που βλέετε:*