Η ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη

Η ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη

Η ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη

Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά σας όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους; Δείτε ορισμένες απλές συμβουλές για την ασφάλεια των παιδιών στο άρθρο που ακολουθεί.

 

Ετοιμάζεστε για μια οικογενειακή βόλτα στο κοντινό πολυκατάστημα, στο πλησιέστερο πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα για να περάσετε λίγο ξένοιαστα τη μέρα σας. Ξαφνικά, η βόλτα μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Πήρατε τα μάτια σας από το παιδί για ελάχιστα δευτερόλεπτα και τώρα δεν το βλέπετε πουθενά. Δεν θέλετε ούτε να το σκεφτείτε.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να φροντίσετε για την ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη; 

Ας δούμε κάποιες μικρές συμβουλές με την ευχή να βοηθήσουμε ώστε να μη ζήσετε ποτέ μια τέτοια περιπέτεια:

-Ντύστε το παιδί σας με έντονα χρώματα

Τα σκούρα ρούχα σίγουρα δεν θα βοηθήσουν το μάτι σας να εντοπίσει το παιδί που χάθηκε όταν οι περισσότεροι ενήλικες είναι ντυμένοι με μαύρα, καφέ ή γκρι ρούχα.Καλό είναι να αποφύγετε και τα γαλάζια ή μπλε, καθώς τα συνηθισμένα χρώματα των jeans που φορούν οι ενήλικες κινούνται σε αυτές τις αποχρώσεις.

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά κινούνται στο ύψος των ποδιών των ενηλίκων.

yellow-clothes-Ιδανικό χρώμα; Το κίτρινο, γιατί το μάτι μας μπορεί να εντοπίσει το συγκεκριμένο χρώμα με την περιφερειακή όραση! Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολικά λεωφορεία έχουν αυτό το χρώμα. Φορέστε του κάτι ιδιαίτερο Ένα φουλάρι, μια στέκα στα μαλλιά, ένα ρολόι στο χέρι μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορείτε να αναφέρετε και αμέσως να δώσετε μια καλύτερη εικόνα του παιδιού που ψάχνετε. Ένα ξανθό αγοράκι 5 ετών διαφέρει από ένα ξανθό αγοράκι 5 ετών με ένα κόκκινο φουλάρι, δεν συμφωνείτε;

 

 

 

-Φτιάξτε του μια ταυτότητα – Φορέστε του βραχιολάκι Call Mom

Ένα χαρτάκι στην τσέπη του μπουφάν του με όλα τα στοιχεία του είναι απαραίτητο. Το όνομά του, το όνομα του μπαμπά και της μαμάς και τα τηλέφωνά σας είναι αρκετά.

Φυσικά το βραχιολάκι Call Mom είναι ακόμα καλύτερο! Είναι αδιάβροχο, αντοχής, όμορφο και φυσικά έχει το κινητό της μαμάς ή του μπαμπά! Η πιο απλή κίνηση που μπορεί να σας σώσει.


 

 

 

 

 

 

 

-Φεύγοντας από το σπίτι τραβήξτε μια φωτογραφία το παιδί

Έτσι αν χρειαστεί να το αναζητήσετε, όποιον και να πλησιάσετε δείξτε του τη φωτογραφία στο κινητό σας και αμέσως θα πάρει ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζεται, όπως χρώμα μαλλιών, ρούχων και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Έτσι δεν θα χάσετε χρόνο με περιγραφές εκείνη την στιγμή που ο χρόνος θα είναι εξαιρετικά πολύτιμος.

take-a-photo

 

 

 

 

 

 

 

Μην απομακρυνθείτε πολύ

Μην απομακρυνθείτε από το σημείο που σας είδε για τελευταία φορά. Προσπαθήστε να κινηθείτε σε πολύ μικρή ακτίνα από το σημείο που ήσασταν και μείνετε όσο πιο ψύχραιμοι μπορείτε. Αφήστε τους άλλους να ψάξουν πιο μακριά.

-Μάθετε στο παιδί από ποιόν πρέπει να ζητάει βοήθεια

Συζητήστε μαζί του και υποδείξτε του ποιους ανθρώπους μπορεί να εμπιστευτεί και να ζητήσει βοήθεια σε περίπτωση που δεν σας βρίσκει. Στο σούπερ μάρκετ δείξτε του τις κυρίες στα ταμεία και όχι κάποιον πελάτη. Στα πολυκαταστήματα τους κυρίους που φοράνε στολή αφού σίγουρα θα δείτε στην είσοδο security. Αν χαθούν μέσα σε κάποιο από τα καταστήματα, πάλι θα πρέπει να αναζητήσουν την κυρία στο ταμείο (όπως ακριβώς στο σούπερ μάρκετ). Αν δεν μπορούν να βρουν κάποιον από τους παραπάνω θα πρέπει να απευθυνθούν σε μαμάδες που έχουν καροτσάκι. Το καροτσάκι αναφέρεται γιατί βοηθά τα παιδιά να ξεχωρίσουν τις μανούλες.

-Μην δημιουργείτε φόβο στα παιδιά για τους αστυνομικούς

Η φράση «κάτσε ήσυχος γιατί θα έρθει η αστυνομία να σε πάρει» ή παρόμοιες, δυστυχώς ακούγονται συχνά.

Μπορεί να λύνουν προσωρινά κάποιο πρόβλημα, αλλά τι θα γίνει αν το παιδί σας την ώρα που έχει χαθεί δει τον αστυνομικό / security που τον ψάχνει και αντί να τρέξει κοντά του, κρυφτεί από αυτόν γιατί νομίζει ότι έχει κάνει κάτι κακό και ήρθε να τον πάρει;

-Και όταν τελικά το παιδί βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά σας, μην το μαλώσετε

Θυμηθείτε ότι το μόνο που ήθελε, ήταν να εξερευνήσει το νέο περιβάλλον που βρέθηκε.Έτσι κάνουν τα φυσιολογικά παιδιά και εμείς είμαστε εκεί για να τα βοηθήσουμε να το πετύχουν. Πάρτε το λοιπόν από το χέρι και πηγαίνετε μαζί να δείτε τι ήταν αυτό που του τράβηξε την προσοχή και το έκανε να φύγει μακριά από εσάς.

  2 years ago
0 Comments
Add Comment
Όνομα χρήστη
Σχόλιο*
E-Mail Address (δεν θα δημοσιευθεί):
Συμπληρώστε τον κωδικό που βλέετε:*